2009. július 21., kedd

technikai részletek

Jogosan merülhet fel az olvasóban az előző bejegyzés után a kérdés: "Na jó, de akkor mi lesz a címe a képregénynek?"
Erre és néhány egyéb részletkérdésre a tovább mögött található a válasz.

- A képregény a "Bábel verme" címre fog hallgatni, mintegy utalásképpen a bibliai történetre, a földalatti építésére és a vonatkozó szimbólumokra (melyeket reméljük, az olvasók legalább annyira megértenek majd, mint mi). Talán említésre méltó, hogy a címválasztáskor egy Einstuerzende Neubauten szám ihlette meg Iván barátomat, akiket viszont Franz Kafka ihletett meg.

- A történet szinte semmiben nem fog kapcsolódni a Stroboscopához. A közös a századeleji Budapest és a sötét hangulat lesz. A háttér a földalatti építése lesz, a főszerepet (a szimbólumokat leszámítva) az építkezésen dolgozó egyik munkás kapja.

- A füzet 32 oldalas lesz és színes.

- A kiadvány jelen állás szerint a ROHAM kiadó gondozásában fog megjelenni, más képregényfüzeteikkel megegyező méretben.

- Megjelenési időpontnak a Hungarocomix van megcélozva, ami elvileg valamikor idén év végén lesz. Minden elismerésem Iván alkotótársamnak, aki a képanyag rajzolójaként (és íróként is, bár az a kisebbik falat) leginkább nyögi ezt a határidőt, alvás és magánélet helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése